Grote steekvlieg

Steekvliegen zijn over het algemeen al groter dan normale vliegen. Echter blijven ze voor dieren en mensen kleine insecten. Dieren en mensen kunnen er echter wel een hoop last van hebben en krijgen.Bij een grote steekvlieg is er eigenlijk sprake van een normale steekvlieg. Echter is de ene steekvlieg groter dan de andere. De grootste steekvlieg die we in Nederland kennen is de Hoornaar.

Grote steekvlieg

Er zijn heel veel soorten grote steekvliegen in de wereld. Het exacte aantal is echter onbekend. Wel is er bekend dat van de 8800 soorten bloedzuigende insecten, er 35 soorten in Nederland leven.

De bekendste steekvlieg soort is de Daas. Dit is het insect wat men ook vaak bedoeld met een ‘Brems’ of ‘steekvlieg’. De Daas is een snelle steekvlieg die maar liefst 25 km/u kan vliegen om zijn prooi te achtervolgen. Dit kan de Daas ook kilometers blijven doen. Zodra de Daas haar prooi heeft gestoken, duurt het alleen even voordat ze kan wegvliegen. In veel gevallen is de Daas dan al doodgeslagen. Maar de prooi is in dit geval dan al gestoken.

Meer weten over het Daas insect? Klik dan hier.


Gebeten door een grote steekvlieg?

Als je bent gebeten door een steekvlieg, is dit natuurlijk erg vervelend. Het is daarom van belang dat je snel zorgt dat de plek van de beet behandeld wordt. Er kan namelijk een bacteriële infectie ontstaan in de wond. Meer informatie over een steekvlieg beet? Klik dan op lees meer.

> Lees meer