Daas insect

daas insectDe Daas is de bekendste steekvlieg in Nederland. Als je te maken hebt met een steekvlieg, heb je in veel gevallen te maken met dit Daas insect.

De Daas behoort tot de familie van de bloedzuigende insecten. Binnen deze familie valt de Daas binnen de Diptera, dit betekent tweevleugelige. Het Daas insect heeft meerdere namen, namelijk:  de Brems, Bremster en paardenvlieg.Dazen worden vaak verward met Horzels, echter behoort een Horzel tot een geheel andere groep insecten. In tegenstelling tot de Horzel, kan een Daas wel steken.

Kenmerken/omschrijving Daas insect

Het Daas insect heeft grote en kleurrijke ogen. De bouw van de Daas is erg fors en stevig. Ze hebben een vrij dik en groot pantser om hun lichaam. De antennes van de Daas zijn ook erg opvallend, deze bestaat uit drie delen, waarvan een deel van de antenne een ringvormig patroon heeft.

De monddelen van een Daas insect bestaat ook uit meerdere delen. Tot deze delen behoort een krachtige steeksnuit. Hierdoor is een steek van de Daas ook pijnlijker, de steekborstels van de steeksnuit zijn namelijk dik en scherp.

Gebeten door een Daas insect?
Als je bent gebeten door een Daas is dat erg vervelend. Het is wel belangrijk om de beet goed te verzorgen. Zorg dus dat je snel en effectief te werk gaat: pak een natte doek of iets anders koud en leg dit op de beet. Zorg ook dat je de beet zo snel mogelijk ontsmet met bijvoorbeeld alcohol. Hiermee verklein je de kans op een bacteriële infectie.

> Meer informatie